Door de opmars van smartphones en tablets worden websites steeds vaker bekeken op deze apparaten en dit aantal blijft maar groeien. De meeste websites zijn nog niet ontworpen voor kleinere en draaibare apparaten met kleinere schermen. Het ontwerpen van een website die goed wordt weergegeven op deze apparaten noemen we responsive websites. Wij hebben ons doorontwikkeld en gespecialiseerd in het maken van websites met een responsive design.

Bij een responsive webdesign maken we één website, die zich aanpast aan het apparaat en het gedrag van de gebruiker. De bezoeker krijgt altijd dezelfde content en presentatie. Sinds de meest recente browsers de nieuwe technieken tegenwoordig standaard ondersteunen, is het maken van een website met een responsive design tegenwoordig een stuk eenvoudiger om te realiseren. Voorheen was dit nog vrij complex programmeerwerk.Tegenwoordig kunnen we met de huidige kennis en mogelijkheden websites sneller en eenvoudiger aanpassen aan deze apparaten.

Een App in plaats van een responsive design?

Een App is een mogelijkheid, maar de inhoud van een App is veelal niet vindbaar. Een bezoeker heeft hier pas iets aan als hij de inhoud geïnstalleerd heeft. En niet iedereen wil dat. Een App ontwikkelen is pas zinvol als je veel gebruikers hebt per platform en hen iets biedt dat mensen regelmatig gaan gebruiken. Daarnaast is het laten maken van een App, naast je website veelal een redelijke kostenpost. Een responsive website is minder werk dan een App ontwikkelen en is veelal een goedkopere optie. Bovendien hoef je daarna slechts één site te onderhouden.

Wij leveren uw website responsive en technisch geoptimaliseerd op. Op onze website hebben we hier een aantal tips voor gegeven.